DAGRIDLÄGER PÅ ÖTR

Varje sommar anordnar vi ridläger. Vi rider, sköter om hästarna och har kul tillsammans! Du kan välja om du vill vara med på läger 3 eller 6 dagar.

DAGRIDLÄGER


VILKA KAN DELTA?

När du ridit ett par terminer kan du anmäla dig till ridläger. De flesta av våra läger kräver att du kan rida utan ledare, men om det finns tillräckligt många ryttare som behöver mer hjälp försöker vi ordna ett läger som passar. Vi anpassar gruppernas nivå efter deltagare och ålder, det brukar vara 8-10 ryttare på varje läger. Vi erbjuder 3 och 6-dagars läger under flera av sommarlovsveckorna.


VAD GÖR MAN PÅ RIDLÄGRET?
På ÖTR:s ridläger tar man hand om ponnyn och rider ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Ibland rider vi en längre uteritt och då blir det kanske bara ett pass den dagen. Våra ridinstruktörer håller i ridlägren, det brukar vara roliga och intensiva dagar där många av ryttarna knyter nya kontakter med andra barn/ungdomar som är hästintresserade. Under lägret brukar vi också hitta på andra aktiviteter som att rida barbacka, tömköra, Working Equitation (WE), teori, ”visa häst vid hand” eller kanske gymkhana.


HUR GÖR JAG MED MAT?
Mitt på dagen har vi lunchuppehåll och då äter deltagarna sin medhavda lunch. Det finns kyl/frys och mikrovågsugnar i klubbrummet och vi brukar äta lunchen utomhus eller i klubbrummet, beroende på väder. På eftermiddagen har vi gemensamt fika som ridklubben ordnar, detta ingår i ridlägeravgiften.


VILKEN UTRUSTNING BEHÖVER JAG?
Det är viktigt att du har kläder för olika väder eftersom vi rider och vistas utomhus under lägret. Du ska ha med en godkänd ridhjälm och kängor/stövlar med klack som går över vristen. Säkerhetsväst kan du använda egen eller låna i stallet.


ANNAT ATT TÄNKA PÅ?
Alla som deltar i ridläger måste vara medlemmar hos oss på ÖTR, i medlemskapet ingår en försäkring.


3-DAGARSLÄGER
Lägerdagarna börjar vid 8,30-tiden och slutar vid 16-tiden. Det brukar var härliga dagar då du både får rida mycket och ha roligt tillsammans med de andra lägerdeltagarna. 3-dagars läger brukar passa alla ryttare, för de yngsta är det ibland en fördel att börja med 3-dagars läger eftersom det ofta är intensivt att vara på ridläger.


6-DAGARSLÄGER
Även 6-dagars läger börjar vid 8,30-tiden och slutar vid 16-tiden, sista dagen brukar vara lite kortare. 6-dagars läger passar de lite mer "rutinerade” ryttarna och upplevs ofta som utvecklande då man hinner med många ridpass under lägerveckan.


HUR ANMÄLER JAG INTRESSE?
Rider ni hos oss på ÖTR kommer vi att skicka ut ett meddelande när öppnar för anmälningar, det blir i mars månad. Om ni rider i annan ridklubb är ni välkomna att maila ridlager@ötr.se, vi kommer att mail er ett digitalt formulär som ni fyller i.I formuläret kommer ni att kunna ange önskemål om veckor och ponny, det brukar vara många som vill vara med på våra läger och vi försöker matcha era önskemål med gruppindelning och ponnys. I början på maj brukar vi vara klara sommarens ridläger och då kommer ni att få ridlägerbrev med mera information.


VAD KOSTAR DET?
På vår hemsida under "prislista" finns uppdaterade uppgifter.  Om man inte rider hos oss under terminerna tillkommer medlemsavgift. Ridlägeravgiften faktureras i maj månad.