RIDLEKTIONER PÅ ÖTR

Första steget in i ridsporten. Drygt 80 unga i åldern 7 till 20 år deltar varje vecka i någon av våra ridlektioner. De får också lära sig att sköta om hästarna i anslutning till ridlektionerna. 

RIDLEKTIONER


HUR FUNKAR DET?

Eleverna i ridskolan följer ett upplagt utbildnings­schema. Grupperna är in­delade i sex nivåer, från rena nybörjare, till er­farna ryttare som hop­par och galop­perar utan svårig­­het. Våra ledare utbildas fort­löpande med olika kurser som till­handahålls av bland annat Rid­sport­förbundet.


VILKA TIDER ÄR LEKTIONERNA?

Vi har två lektionstillfällen varje måndag, onsdag och fredag under sen eftermiddag och tidig kväll. Lördagar har vi tre lektionstillfällen. Man blir tilldelad en lektionstid beroende på kunskapsnivå så tyvärr är det svårt att kunna påverka vilken tid man får. 


HANDLAR DET BARA OM ATT RIDA? 

Nej i samband med varje ridlektion ska eleven under överin­seen­de av en instruk­tör, sköta om hästen, borsta, kratsa hovar, visitera, sadla och tränsa. Rid­lek­tio­nen innebär aktiv ridning i 45 minuter, men med allt arbete före och efter ridningen, är det snarare flera timmar som barnen är i stallet.


OM MAN BLIR SJUK

Vid eventuell sjukdom eller annan frånvaro skickar du in detta formulär eller mailar till

lektionsavbokning@ötr.se. Vi är tacksamma om ni vill boka av era ridlektioner före kl 1200 på vardagar och innan kl 800 på lördagar. Det är för hästarnas skull - vi vill att alla hästar får röra på sig varje dag. Viktigt att ni INTE ringer till stallet för att boka av då ingen lyssnar av den svararen. Den telefonen är en akuttelefon.


HUR ÄR DET MED SÄKERHETEN?

I vår verksamhet kommer säkerheten i första hand, både för ryttarna och för hästarna. Eleverna använ­der egen god­känd hjälm, skyddsväst och säkerhets­stig­byglar när vi rider. I mörker har vi reflexer både på ryttare och häst. Våra hästar är vana vid trafik eftersom vi alltid rider ute. Innan du börjar rida på ÖTR - läs noga igenom våra säkerhetsrutiner.


RIDER MAN INNE ELLER UTE?

Vi har inget ridhus på ÖTR, så de flesta ridlektioner försiggår utomhus i vår paddock. Ibland får man även rida ut under översikt av ridläraren.


KAN MAN VARA MED SOM NYBÖRJARE?

Ja för alla som är nya på hästryggen har vi en inledan kurs som vi kallar "Stalletkurs". Kursen är 10 tillfällen med ca 8-9 st elever. Eleverna lär sig hantera hästarna, leda, rykta, ta av och på täcke,tränsa, sadla mm. Och sista lektionen får man äntligen komma upp på en häst. Terminen efter är eleverna garanterade plats i en nybörjargrupp.


BEHÖVER FÖRÄLDRAR VARA MED?

Alla nybörjare och orutinerade elever måste ha sina föräldrar med sig i stallet innan och efter lektionen, samt under ridtillfället. Så länge föräldern/barnet anser att den behöver hjälp ska föräldern vara med. Naturligtvis är ni välkomna att vara med även när barnet klarar sig själv. Det ser vi bara som positivt och då är ni välkomna att se lektionerna från läktaren eller den uppvärmda boden.


HUR STÄLLER MAN SIG I KÖ?

Fyll i detta formulär.
Om du har frågor, skicka ett mail till: l
ektionsridning@gmail.com.


VAD KOSTAR DET?

Aktuella priser hittar du här.

RIDLÄRARE

MÅNDAGAR: Elin Andersson

ONSDAGAR: Evelina Persson

FREDAGAR: Elin Andersson

LÖRDAGAR: Lisa Brunestam

Nea Svensson

En av våra ridlärare som hoppar in vid behov